Image
Erdem Tutunan | Thursday, September 15, 2022 | Çiftliğimiz

Kara Kovan Balı 🍯

Meşe balının kendine has özel bir lezzete sahiptir. Koyu karamel rengi, enfes lezzeti, düşük şeker oranı ile orman kokulu Meşe Balının özel bir bal olduğunu fark edeceksiniz.

Kara Kovan balı doğası gereği seri üretimi yapılması ve yüksek verim alınması zor bir baldır. Kara kovan balının özelliği arıların kovanlarında hazır balmumu petek yerine kendi ürettikleri petekler ile bal yapmasıdır. Hazır peteklere göre kara kovandan çıkan bal verimi çok çok daha düşük olur. Kara kovan balı peteği tamamen doğal ve inceciktir. Tüketirken keyif verir.

Her Yıl Sınırlı Miktarda Elde Ediyoruz.

Kuka Çiftlik’te arılar doğal ortamlarında, Istranca Ormanları’nın issiz derinliklerinde insan eli değmeden özgürce bal üretir. Kendi peteklerini dahi kendi üreten arılar, Istranca ormanlarının zengin bitki florasından beslenir. Yemyeşil meşeliklerde dolaşan arılar ballarını üretirken hem meşe palamudu özünden hem de bölgenin zengin bitki örtüsünden bolca faydalanır. 

Her yıl çok az elde edilen karakovan meşe balını tüketmek gerçekten bir ayrıcalık.

Meşe Balı Doğal Antioksidandır

Yüksek prolin değeri ve içerdiği vitamin değerleri ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği vardır.

Kuka Çiftlik Meşe Balı yapay şeker içermez.

İçerdiği glukoz ve fruktoz miktarı düşüktür, tatlılığı ile boğazı yakmaz. 

Kendine has özel bir lezzete sahiptir.

Koyu karamel rengi, enfes lezzeti, düşük şeker oranı ile orman kokulu Meşe Balının özel bir bal olduğunu fark edeceksiniz.